Rusija registrovala treću vakcinu

Izvor: B92, 20.Feb.2021, 09:30

Rusija registrovala treću vakcinu

Rusija je registrovala treću vakcinu protiv virusa korona. U pitanju je vakcina "KoviVak" Instituta "Čumakov".

Premijer Mihail Mišustin najavio je da će sredinom marta u promet biti pušteno 120.000 doza vakcine. Proizvođač namerava da izađe i na inostrano tržište.

Ranije je saopšteno da imunološka efikasnost ove vakcine nakon primanja druge doze iznosi oko 90 odsto, navodi sajt "Sputnik".

Rusija je prethodno registrovala dve vakcine - "sputnjik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ve" (Sputnik V) Instituta "Gamaleja", što je prva u svetu registrovana vakcina protiv kovida, kao i "EpiVakKorona" koju proizvodi "Vektor".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"KOVIVAK" JE NOVO IME UBICE KOVIDA-19: Rusi napravili još jedan proboj sa vakcinama protiv korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2021

Proizvođač cepiva planira da izađe i na inostrano tržište..Rusija je registrovala treću vakcinu protiv virusa korona. U pitanju je vakcina KoviVak Instituta Čumakov...Premijer Mihail Mišustin najavio je da će sredinom marta u promet biti pušteno 120.000 doza vakcine. Proizvođač namerava...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

RT: Rusija registrovala treću domaću vakcinu protiv koronavirusa

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2021

U Rusiji je registrovana treća vakcina protiv koronavirusa, saopštio je premijer Mihail Mišustin. Lek, nazvan "KoviVaK", razvio je Naučni centar Čumakov u Moskvi. Nova formula, koja tek treba da završi fazu tri ispitivanja, koristi najtradicionalniju tehnologiju od svih rešenja za borbu protiv...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.