Roditelji u panici zbog popularnih spinera, šta raditi?

Izvor: B92, 05.Jun.2017, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji u panici zbog popularnih spinera, šta raditi?

U američkim medijima nedavno su se pojavili uznemirujući tekstovi sa naslovima poput “OPREZ: Odmah izbacite spiner iz kuće jer može da ubije vaše dete“ u kojima je pisalo da se u njima nalazi jako velika količina olova.

Ovakvi tekstovi se nisu pozivali na izvore Američke komisije za kontrolu proizvoda već na Tamaru Rubin, eksperta za trovanje olovom koja je svojim videom na Fejsbuku podigla mnogo prašine.

Ona je testirala je testirala nekoliko brendova spinera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojima tvrdi da je pronašla neverovatnu količinu olova. Ipak, i ona sama kaže da joj nije bio cilj da napravi paniku među roditeljima jer je samo u dva od 11 spinera našla nedozvoljenu količinu olova.

Nije da nije bila u pravu! U nekim spinerima se zaista nalaze štetne materije. Problem leži u tome što spinere trenutno proizvodi veliki broj kompanija na raznim lokacijama koje nisu u skladu sa bezbednosnim regulativama SAD-a.

Štaviše, asocijacija za igračke je izdala saopštenje za javnost još 2016. godine u kojem su zamolili roditelje da kupuju spinere samo od ovlašćenih prodavaca.

“Kupujte spinere u prodavnicama za koje ste čuli i kojima verujete. Kada nas 'spiner groznica' udari bićete u iskušenju da ga kupite svom detetu i kod uličnog prodavca, a za takve spinere ne možemo da garantujemo da su bezbedni“, pisalo je.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.