Roditelji pušači kradu od dece za cigarete!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2013, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji pušači kradu od dece za cigarete!

Opasnost pušenja tokom trudnoće ili u blizini dece je dokumentovana, ali nova istraživanja ukazuju da roditelji koji su pušači, manje i brinu o svojoj deci. Naime, majke i očevi koji su nikotinski zavisnici, ređe kupuje poklone svojoj deci za praznike, kupuju im manje garderobe, pa ih čak i hrane manje kako bi imali novca za cigarete.

Istraživanje je sprovela farmaceutska kompanija Pfizer u okviru svoje kampanje za odvikavanje od pušenja "Don't Go Cold Turkey", tokom koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je anketirala 6.271 pušača kako finansira svoje pušačke navike u teškoj ekonomskoj krizi.

Najdrastičniji rezultati dobijeni su upravo kada se govorilo o roditeljstvu. Mnogi od njih, bili su spremni da snize kvalitet života svoje dece pre nego da odustanu od kupovine cigareta.

Čak 9% roditelja je kralo iz kasice svoje dece za cigarete!

Šokantnih 20% je priznalo da kupuje deci manje ili jeftinije stvari kako bi uštedela i tako finansirala svoje pušačke navike. Nešto manje, 17% ljudi, priznalo je da štedi na hrani svoje dece, a 35% da štedi na poklonima, posebno za Božić, kako ne bi ostavili pušenje.

Određen broj ispitanika je štedeo tako što je smanjivao grejanje i navlačio veći broj džempera kako bi, opet, uštedeo za cigarete.

"Većina pušača je sasvim svesna finansijskog tereta koji pušačka navika sa sobom nosi, ali ipak ne žele da iskoriste besplatnu mogućnost i ostave cigarete i poboljšaju kako svoje zdravlje, tako i stil života", kaže dr Sara Džarvis, koja je jedan od vođa ovog istraživanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Roditelji pušači kradu od dece za cigarete!

Izvor: Dzungla.org, 01.Avg.2013

Opasnost pušenja tokom trudnoće ili u blizini dece je dokumentovana, ali nova istraživanja ukazuju da roditelji koji su pušači, manje i brinu o svojoj deci. Naime, majke i očevi koji su nikotinski zavisnici, ređe kupuje poklone svojoj deci za praznike, kupuju im manje garderobe, pa ih čak i...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.