Roditelji helikopteri loši po decu?

Izvor: B92, 13.Sep.2011, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji helikopteri loši po decu?

Roditelji koji motre na svaki pokret dece i brinu da se ne povrede u igri, svojim potomcima donose rizik od gojaznosti, pokazuju nedavna istraživanja.

Nova američka studija koja je pratila porodice u parkovima i prepoznala takozvane „roditelje helikoptere" koji neprekidno prate decu kako se ne bi povredila u igri, otkrila je da oni zapravo utiču da mališani budu manje aktivni, a time i podložniji gojaznosti.

Međutim, stručnjaci smatraju da je za decu mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolje da uživaju u aktivnoj igri, nego da vreme provode ispred televizije ili kompjutera, gde im se samo naizgled, ništa loše ne može desiti.

Na osnovu ovakvih otkrića, u Americi bi trebalo da se počnu graditi drugačiji parkovi za decu u kojima će postojati posebna sedišta za roditelje.

Foto: MFleenor / www.sxc.hu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.