Rad u kasnoj trudnoći veoma opasan

Izvor: B92, 29.Jul.2012, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rad u kasnoj trudnoći veoma opasan

Žene se sve češće odlučuju da rade do pred sam porođaj, ali to može biti veoma opasno, pokazuju nova istraživanja.

Studija sprovedena na Univerzitetu u Eseksu pokazala je da kontinuirani rad u poznim mesecima trudnoće imaju isti efekat kao pušenje.

Žene koje su radile tokom devetog meseca trudnoće dobile su decu oko 250 grama lakšu u odnosu na one koleginice koje su na porodiljsko odsustvo odlazile u šestom mesecu.

Zanimljivo je da težina beba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su rodile majke mlađe od 24 godine nije bila manja, ali je to bio slučaj sa decom starijih porodilja.

Ranija istraživanja pokazala su da deca koja se rode sa manjom telesnom masom češće pate od zdravstvenih problema kasnije u životu.

U studiji je učestvovalo 30.988 majki i njihove dece.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.