Prvi smrtni slučaj opasnih gljivica: Niko ne zna odakle je

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 22:29

Prvi smrtni slučaj opasnih gljivica: Niko ne zna odakle je

jedna osoba preminula je od posledica infekcije opasnom bakterijom, koju je zadobila u fabrici hartije u američkoj državi Mičigen, javljaju svetski mediji.

Kako prenosi "Dejli mejl", ta osoba je preminula od blastomikoze, opasnog gljivičnog oboljena. Mediji, takođe, upozoravaju da bi ovo mogla da bude najveća epidemija gljivičnog oboljenja u istoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Podsećanja radi, fabrika hartije Eskanaba, koja je u vlasništvu švedske kompanije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavila je u četvrtak da će pogon biti zatvoren na tri nedelje, i to mesec dana pre pojave prvog slučaja infekcije, kako bi se prostorije propisno očistile.

Mediji navode da je za sada obolelo preko 100 radnika, 12 osoba je hospitalizovano, a i dalje nije poznat izvor infekcije, odnosno odakle je došla.

"Naš prioritet su zdravlje i bezbednost naših radnika i saradnika koji rade u fabrici hartije. Izuzetno nam je stalo da budu dobro i činimo sve da ih zaštitimo, kao i da otkrijemo uzrok blastomikoze", rekao je izvršni direktor kompanije Kristof Mihalski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.