Prošetajte i osvojite nagradu

Izvor: Mondo, 14.Okt.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prošetajte i osvojite nagradu

Evo gde treba da odete i šta treba da uradite.

Svetska asocijacija sporta je 1991. godine, 15. oktobar proglasila kao Međunarodni dan šetnje, kako bi se promovisale prednosti fizičke aktivnosti, a kampanju je podržala Svetska zdravstvena organizacija.

Istraživanja životnih stilova odraslih građana Srbije, pokazuju da se rekreacijom bavi samo 16,9 odsto ljudi. U proseku, svakoga dana provedemo trista minuta u sedenju, a kad se ovome doda >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i osam sati sna, ispostavlja se da oko četrnaest sati dnevno mirujemo.

Ovakav način života poguban je po zdravlje jer je odraslim ljudima neophodno bar 150 minuta fizičke aktivnosti nedeljno. Na taj način čuvamo svoje zdravlje, unapređujemo svoj fizički izgled, ali i popravljamo raspoloženje, jer svaka fizička aktivost utiče na lučenje hormona sreće.

Svi ovo znamo, zar ne? Zašto onda i dalje sedimo?

Zato što nemamo vremena, zato što veći deo dana provodimo na poslu, uz kompjuter, zato što nemamo uslova za vežbanje, zato što su teretane skupe, zato što smo često na putovanju, zato što je vežbanje obaveza, a imamo previše drugih…

Svi ovi izgovori su dobri, ali su i dalje samo izgovori. Nijedno istraživanje nije utvrdilo kako izgovori utiču na zdravlje, ali je sigurno da nisu bolji od rekreacije.

Fiskultura online je program smišljen tako da obesmisli izgovore. On je u potpunosti prilagođen savremenom načinu života, s tim što vam od 300 minuta sedenja, oduzima 45!

Ove godine, Fiskultura prvi put obeležava Svetski dan šetnje velikom akcijom koja počinje u beogradskom Studentskom parku, u nedelju 15. oktobra u 12 časova.

Pozivamo sve građane i građanke da se priključe izazovu, a prijava se vrši na sajtu, kao i u Studentkom parku pre početka igre. Svi prijavljeni će SMS-om dobiti mapu za šetnju i zadatke - to će biti nekoliko lokacija/punktova do kojih je potrebno prošetati, a ako obiđete sve punktove, čekaju vas nagrade.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.