Probudila se iz kliničke smrti

Izvor: B92, 28.Okt.2010, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probudila se iz kliničke smrti

Šezdesetogodišnja žena iz Francuske koja je proglašena „klinički mrtvom" probudila se 14 sati nakon što su njeni sinovi odbili da bude isključena sa aparata za održavanje života.

Lidi Pajar je „preminula" dok su je pripremali za hemoterapiju. Ubrzo nakon toga, doktor je uspeo da je oživi i priključena je na aparate za disanje, ali nakon konsultacije sa drugim lekarima, on je odlučio da je „ona klinički sigurno mrtva".

Obavestili su njene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sinove u kakvom je stanju, ali umesto da je isključe sa aparata, oni su odlučili da majku premeste u drugu bolnicu gde je na skeneru utvrđeno da joj mozak još uvek funkcioniše.

„To je čudo", rekao je direktor bolnice u Bordou Iv Nel.

Lidi Pajar se ne seća najbolje svega što se desilo.

„Sve što pamtim je da mi pozlilo nakon što sam primila injekciju koja sprečava povraćanje," rekla je ona. „Nisam ni shvatala šta se dešava, ali mislim da su moja tri sina bila u najvećem šoku."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.