Probiotici - štit od infekcija

Izvor: B92, 25.Mar.2014, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probiotici - štit od infekcija

Primena probiotika je povezana s manjim rizikom za blage infekcije kod dece predškolskog uzrasta, pokazuje istraživanje sprovedeno u Meksiku.

Probiotici su živi mikroorganizmi, takozvne dobre bakterije, koji primenjeni u odgovarajućoj količini imaju povoljne učinke na zdravlje, prenosi Rojters.

U tromesečnom istraživanju je utvrđeno da je primena bakterije "lactobacillus reuteri DSM 17938" bila povezana s manjim rizikom za respiratorne infekcije i dijareju kod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dece.

Stručni časopis "Pediatriks" piše da novi nalazi prikupljeni na uzorku od 336 dece mlađe od 3 godine potvrduju preventivni potencijal probiotika.

Istraživači dodaju da je pozitivan učinak probiotika kada je u pitanju smanjenje rizika za respiratorne (disajne) i gastrointestinalne (stomačne) infekcije bio prisutan i nakon što su ih deca prestala da uzimaju.

Foto: marin/Freedigitalphotos.net

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.