Prirodni lekovi za trudnice

Izvor: B92, 02.Dec.2011, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prirodni lekovi za trudnice

Svaka trudnica se susreće sa problemima koji su sastavni deo njenog drugog stanja. Uglavnom ih je nemoguće sprečiti, ali postoji nekoliko prirodnih načina da ublažite simptome.

Mučnine su sastavni deo većine trudnoća, a ako traju tokom celog dana, pa i noći, mogu biti veoma iscrpljujuće. Možda vam kapsule đumbira mogu pomoći.

Imuni sistem trudnica je veoma oslabljen, pa su sklonije prehladama. Zato je važno uzimati vitamin C, ali ne više do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 500 mg dnevno, jer može izazvati kontrakcije.

Protiv sinusnih infekcija se treba boriti isključivo rastvorima na bazi morske soli.

Kako se telo menja i širi, bolovi u nogama, leđima i kukovima su uobičajena pojava. Magnezijum olakšava sindrom nemirnih nogu, a akupunktura je jedan od bezbednih načina za borbu protiv bolova u leđima.

Višak tečnosti u organizmu dovodi do oticanja. Pijte što više biljnih čajeva i ograničite unos soli.

Foto: Toa55 / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.