Preko injekcija dobili hepatitis C

Izvor: B92, 05.Feb.2013, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko injekcija dobili hepatitis C

Na jednoj privatnoj klinici u kineskoj provinciji Ljaoning 95 pacijenata je izgleda dobilo injekcije zaražene virusom hepatitisa C, javljaju kineski državni mediji.

Policija je privela jednog lekara bolnice u Dungangu, odgovornog za to što su pacijenti, lečeni od proširenih vena, dobili zaražene injekcije, javlja agencija Sinhua, a prenosi AP.

Navodno je lokalnim vlastima dojavljeno da su ti pacijenti, koji su još na bolničkom ispitivanju, možda zaraženi tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lečenja vena.

Virus hepatitisa C izaziva bolest jetre, koja ponekad ima blagu formu i traje samo nekoliko nedelja, ali se javlja i u težem, doživotnom obliku, koji može da dovede do ciroze ili raka jetre.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.