Pravila za vitku liniju

Izvor: B92, 09.Apr.2012, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravila za vitku liniju

Ukoliko želite da nestanu suvišni kilogrami, a niste voljni da sprovodite stroge režime života, postoje i drugi načini koji vam mogu pomoći da oslabite i bolje se osećate.

Suvišnih kilograma možete da se oslobodite, ako više vežbate i manje jedete. Međutim, nekim osobama ne prija da se pridržavaju ovih strogih pravila, ali zato ima i drugih načina koji im mogu pomoći da oslabi.

Iskoristite vreme pred televizorom - Ako ste od onih koji će radije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da gledaju TV nego da se rekreiraju, dok gledate omiljenu seriju uradite nekoliko vežbi istezanja, sklekova, trčite u mestu ili vozite sobni bicikl. Neće vam biti dosadno a učinićete mnogo za svoje telo.

Pripremajte hranu unapred - Umesto da svakog dana spremate nov i svež obrok, pripremite jelo za nekoliko dana unapred jer ćete pojesti manju količinu hrane ako danima jedete isto. To je efikasan trik za mršavljenje i uštedećete mnogo vremena.

Oprezno u prodavnici - Koliko puta vam se dogodilo da uđete u prodavnicu samo da kupite pakovanje žvakaćih guma, vodu ili sok, a izađete sa gomilom slatkiša i slanih grickalica? Takvi artikli su obično u atraktivnom pakovanju i pretežno su izloženi oko kase da bi „namamili" kupce dok stoje i čekaju u redu.

Jedite u društvu - Istraživanja pokazuju da kada hranu konzumiramo u društvu, manje pojedemo. Tome doprinosi i razgovor, koji nas primorava da žvaćemo sporije pa brže stičemo utisak da smo siti.

Više spavajte - Malo sna usporava metabolizam, a dok se telo odmara, nećemo dolaziti ni u iskušenje da zavirimo u frižider. Istraživanja pokazuju da ljudi koji ne spavaju dovoljno, osećaju veću glad.

Izostavite kalorične sastojke - Dok spremate ukusne specijalitete, probajte da izostavite majonez, puter, so, šećer, čokoladu, parmezan i ostale kalorične sireve.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.