Poznata naučnica: I sledeće godine nas očekuje borba sa koronavirusom

Izvor: B92, 14.Okt.2020, 11:10

Poznata naučnica: I sledeće godine nas očekuje borba sa koronavirusom

Poznata italijanska naučnica, virusolog Ilarija Kapua, profesorka na američkom univerzitetu u Floridi, tvrdi da će se svet i naredne godine boriti sa koronavirusom.

"Pogrešno je verovati da virus ne postoji, nažalost, tu je oko nas i moraćemo naći načina da živimo sa njim i da organizujemo svoj život braneći se od zaraze. Tačno je da se virus menja, imaćemo periode kada se manje širi, kao letos (u Italiji), kada je bilo manje zaraženih, ali koronavirus je i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opasan i broj zaraženih će rasti", navela je ona.

Kako dodaje, posebnu pažnju treba usmeriti na rast broja pacijenata u odeljenjima intenzivne nege, što je pokazatelj kojom brzinom se koronavirus širi i da treba hitno i odlučno reagovati.

Po njenim rečima, do pronalaska efikasne vakcine protiv kovida 19 će proći još mnogo vremena, a i kada se pronađe delotvorna vakcina, biće potrebno vreme pre nego što se cela populacija vakciniše.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Italijanska naučnica: I sljedeće godine nas očekuje virus

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2020

RIM - Poznata italijanska naučnica, virolog Ilaria Kapua, profesor na američkom univerzitetu u Floridi, tvrdi da će se svijet i naredne godine boriti sa virusom korona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.