Potvrđen još jedan slučaj malih boginja u Beogradu

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 15:02

Potvrđen još jedan slučaj malih boginja u Beogradu

Potvrđen je još jedan slučaj malih boginja u Beogradu, objavili su iz Gradskog zavoda za javno zdravlje za B92.net.

Kako nam je rečeno, u pitanju je dečak koji nije vakcinisan.

Podsetimo, prošle nedelje registrovana su dva slučaja malih boginja, kod deteta i majke, koji su došli iz inostranstva.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti, profesor Goran Stevanović rekao je za Radio-televiziju Srbije da je dečak koji ima male boginje, a koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je smešten na Infektivnoj klinici, dosta dobro i da se priprema da bude otpušten iz bolnice tokom dana.

“To je bila jedna mala početna upala pluća. Prošao je sasvim dobro, bez nekih ozbiljnijih i većih komplikacija, pored toga što nije bio vakcinisan”, naveo je Stevanović za RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Potvrđeno za Danas: U Beogradu treći slučaj malih boginja

Izvor: Danas, 12.Feb.2024

Treći slučaj malih boginja na teritoriji Beograda potvrđen je danas kod deteta koje je 2015. godište, kaže za Danas dr Slavica Maris, epidemiolog i načelnica jedinice za zarazne bolesti beogradskog Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.