Posle šloga postao patološki darežljiv

Izvor: B92, 09.Sep.2013, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle šloga postao "patološki darežljiv"

Brazilski lekari su dijagnostikovali “patološku darežljivost” kod 49-godišnjeg pacijenta koji je preživeo šlog.

Simptomi “nenormalne nesebičnosti” počeli su da mu remete svakodnevno funkcionisanje.

Čovek, kog su lekari nazvali Gospodin A. bio je “oprezan i odgovoran” biznismen, pre nego što je u njegovoj glavi došlo do pucanja krvnog suda.

Posle šloga, on je počeo “da troši novac na uličnu decu kupujući im sokove, slatkiše i brzu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hranu”, stoji u izveštaju objavljenom u žurnalu Neurocase.

“Da nije pod stalnom kontrolom supruge, Gospodin A. bi bio u dugovima”, pišu autori.

Nesposoban da se vrati na posao u kompaniji, Gospodin A. je pokrenuo proizvodnju domaćeg pomfrita sa svojim šurakom. Međutim, posao je propao jer je “poklonio je veći deo onog što je napravio”.

“Imao je delimično predstavu o tome kako njegovo ponašanje utiče na njegovu porodicu, ali je često govorio: ‘Gledao sam smrti u oči i sad hoću drugačije da živim”, pišu autori o ovom neobičnom slučaju.

Zbog toga što mu je darežljivost “poremetila poslovno rasuđivanje, porodične finansije i na posletku biznis”, lekari su je okarakterisali kao “patološku”.

Poremećaj je sličan sa poremećajima, poput impulsivne kupovine ili patološkog kockanja, kažu autori.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Biznismen posle šloga postao patološki dobročinitelj

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2013, 11:27

Brazilski lekari su dijagnostikovali "patološku darežljivost" kod 49-godišnjeg pacijenta koji je preživeo šlog...Simptomi "nenormalne nesebičnosti" počeli su da remete svakodnevno funkcionisanje nekada "opreznog i odgovornog" biznismena, po svoj prilici vrlo bogatog...Čovek, kog su lekari nazvali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.