Polovina žena ne zna: Ovo je pet manje poznatih simptoma raka dojke

Izvor: B92, 19.Okt.2023, 08:07

Polovina žena ne zna: Ovo je pet manje poznatih simptoma raka dojke

Većina žena zna da kvržica može biti znak raka dojke, međutim, još uvek veliki broj žena nije svestan manje uočljivih znakova upozorenja.

Čak polovina žena ne primeti ostale znakove, piše Dejli mejl, na osnovu istraživanja sprovedenog na hiljadu ljudi.

Rezultati ove studije pokazali su kako čak 93 posto žena vrlo dobro zna da je novonastala kvržica jedan od glavnih znakova karcinoma dojke. S druge strane, tek mali broj žena upoznat je s nekim drugim simptomima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji takođe ukazuju na ovu vrstu raka.

Manje poznati simptomi raka dojke podrazumevaju:

S druge strane, ovi simptomi ne moraju nužno da znače i da osoba ima rak dojke, ali su svakako alarm zbog kog treba posetiti lekara ukoliko primetimo bilo šta od navedenog.

Pored prepoznavanja simptoma, samopregled je takođe jako važan i potrebno ga je obavljati s vremena na vreme kako bi se što pre uočile i najmanje promene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.