Pokemon gou menja život autistične dece

Izvor: B92, 03.Avg.2016, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokemon gou menja život autistične dece

Igrica za pametne telefone Pokemon goo promenila je život mnogobrojne usamljene dece, posebno one koja boluju od autizma i kod njih je izazvala proboj socijalne barijere, tvrde stručnjaci.

Sedamnaestogodišnji Adam je jedan od njih i prethodnih pet godina je radije ostajao u kući i igrao igrice na kompjuteru.

S dolaskom Pokemona stari način zabave zamenio je šetnjom po ulicama loveći mala virtuelna stvorenja, što ga je nešto kasnije ohrabrilo da se sve više kreće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << među ljudima, da više razgovara i da se igra sa svojim kučetom, prenosi BBC.

Smatra se da je ova igra, koja predstavlja mešavinu realnog i virtuelnog sveta, pomogla deci koja pate od ove bolesti da se opušteno kreću u javnosti, steknu samopouzdanje i kvalitetniji život.

Adamova majka Džan Brakvort izjavila je da je ova igrica pomogla njenom sinu da izađe iz kuće, da ponovo stekne samopouzdanje i nekadašnje ponašanje i dodala: "Osećam kako mi se veći deo mog sina vratio".

Ona je navela da je Adam u početku pomalo izlazio, pa je dobio želju da ide na fakultet, a da sada želi da izlazi svako veče.

Inače, ovaj dečak je anksiozan već nekoliko godina. Međutim, od kada je instalirao igricu Pokemon na svom telefonu, sve više se primećivala razlika u njegovom ponašanju, a veruje se da će ovih promena nabolje biti sve više.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.