Pogledajte šta je isteralo krpelja (VIDEO)

Izvor: Mondo, 08.Jun.2017, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte šta je isteralo krpelja (VIDEO)

Sezona krpelja je u jeku, zatoje dobro da znate kako da ih se rešite, ako zatreba.

Samo nekoliko kapi ulja peperminta dovoljno je da krpelj sam izađe na površinu kože. Pogledajte video koji to demonstrira:

Ulje peperminta za odstranjivanje krpelja. Provereno funkcioniše!!! pic.twitter.com/fQP62admRV

— Lana Ninković (@ZenaSaGreshkom) June 7, 2017

To ulje možete da kupite u apotekama, kao i u prdavnicama zdrave hrane.

Lekari savetuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da sami, ipak, ne diramo krpelje već da odemo u najbližu ambulantu i da to uradi stručno lice.

Posle odstranjivanja krpelja ubodno mesto na koži treba dezinfikovati i obavezno pratiti narednih mesec dana.

Normalno je da nakon uklanjanja krpelja na tom mestu bude malo crvenila, dodala je ona, naglašavajući da ukoliko se to crvenilo ne povlači ili ono počne da se širi, dobije se temperatura, primeti se malaksalost ,kao i neki drugi simptomi koji nemaju veze sa respiratornim inferekcijama, obavezno se treba javiti lekaru.

Pročitajte i ovo:

Prva pomoć: Ako te bocne pčela, pauk, stršljen...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.