Podrška majkama da doje

Izvor: B92, 04.Okt.2013, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška majkama da doje

Prirodna ishrana je standard 21. veka, a majčino mleko treba da bude jedina hrana odojčeta do šestog meseca života, kao nezamenljiv i neuporediv prirodni proizvod, poručili su danas stručnjaci savetovalište "Halo beba".

Na seminaru/radionici za trudnice, koji je održan u Gradskom zavodu za javno zdravlje sa temom "Podrška majkama da doje", šef savetovališta "Halo beba" Anđelka Kotević objasnila je da je majčino mleko potreba svakog novorođenčeta, odojčeta i deteta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do navršene druge godine.

"Ono sadrži sve što je potrebno za fizički, psihički, socijalni, emocionalni i saznajni razvoj, razvoj svih čula i inteligencije, a ujedno štiti od mnogih infekcija i alergija", rekla je ona budućim majkama, na seminaru povodom Nacionalne nedelje dojenja u Republici Srbiji.

Telefonsko savetovalište "Halo beba" tokom čitave radi na promociji dojenja, podršci majkama da doje svoju decu i podsticaju ostalih članova porodice da podrže majke u ovim naporima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Savetovalište "Halo beba" - podrška majkama

Izvor: Akter, 04.Okt.2013

Prirodna ishrana je standard 21. veka, a majčino mleko treba da bude jedina hrana odojčeta do šestog meseca života, kao nezamenljiv i neuporediv prirodni proizvod, poručili su stručnjaci savetovališta "Halo beba"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.