Pod pritiskom - Fotografije osoba sa MS-om

Izvor: B92, 25.Mar.2014, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pod pritiskom - Fotografije osoba sa MS-om

U Galeriji nauke i tehnike SANU danas u 18 sati biće otvorena izložbu fotografija osoba sa multiplom sklerozom Under Pressure, "Multipla skleroza: život pod pritiskom".

Postavka sadrži tridesetak fotografija osoba sa multiplom sklerozom u različitim životnim situacijama, ovekovečenih aparatom svetski poznatih i više puta nagrađivanih fotografa, među kojima se izdvaja argentinski fotograf Volter Astrada, navodi se u saopštenju iz SANU.

Projekat Under Pressure >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << realizovan je pod okriljem Evropskog udruženja obolelih od multiple skleroze (European Multiple Sclerosis Platform). Nakon otvaranja u Evropskom parlamentu, izložba je proputavala Evropu, a u Srbiju, prvu zemlju van Evropske unije u kojoj se prikazuje, stiže iz Litvanije.

Izložba se organizuje u okviru projekta "Razvoj strategije za promociju neuronauka u Srbiji", koji je podržan od strane Federation of European Neuroscience Societies i Society for Neuroscience, a kao rezultat saradnje Društva multiple skleroze Srbije, Društva neurologa Srbije, Društva za neuronauke Srbije, Centra za promociju nauke i Galerije nauke i tehnike SANU.

Na otvaranju izložbe prisutnima će se obratiti dopisni član Slobodan Milosavljević, predsednik Saveta Galerije nauke i tehnike SANU, Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke, dr Selma Kanazir, sekretar Društva za neuronauke, Jasmina Brajković, predsednica Društva multiple skleroze Srbije i prof. dr Jelena Drulović, predsednica Radne grupe za multiplu sklerozu Društva neurologa Srbije.

Fotografije: Lurdes R. Basol/Lurdes R. Basol/Walter Astrada

.

.

.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Život pod pritiskom" u Galeriji SANU

Izvor: RTS, 25.Mar.2014

Izložba fotografija osoba sa multiplom sklerozom prvi put van EU. Postavka će u Galeriji SANU biti do 1. aprila, a zatim se seli u Narodnu Skupštinu. Pokrovitelj je supruga predsednika Republike Dragica Nikolić, a otvranju će prisustvovati i predsednik Tomislav Nikolić...U Galeriji nauke i tehnike...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.