Plemeniti gest: Tijani će sestra donirati matericu kako bi mogla da postane majka VIDEO

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 15:33

Plemeniti gest: Tijani će sestra donirati matericu kako bi mogla da postane majka VIDEO

Tijani Aničić morala je biti odstranjena materica prošle godine, jer nije bila zdrava. Ipak, kako ima veliku želju da postane majka, njena sestra će joj donirati ovaj organ.

Tijana i njen suprug venčali su se pre dve godine, a ona ga je još prilikom upoznavanja upozorila sa mogućnošću da nikada neće moći da se ostvari kao majka. Ipak, ta mogućnost se pojavila zahvaljujući plemenitosti njene sestre.

Da bi se izvršila transplantacija materice, najpre se moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zamrznuti embrioni, a potom da se pronađe donor. Telefonski razgovor sa sestrom od tetke, sa kojom je Tijana odrasla, promenio je njen život.

"Najpre me je brat pitao - što ti ne bi pitala Milicu. Meni je bilo neprijatno i čudno da to izustim, međutim, ona se sama ponudila rečima - "Ti, pored mene žive tražiš donora?", priča Tijana uz osmeh u emisiji Jutro televizije Prva.

Tijana priznaje da je ovo prihvatila u šoku i suzama.

"Moja prva i poslednja misao bila je da ću to biti ja i niko drugi. Prvenstveno sam se odlučila za to jer mi je sestra, zatim, ja sam ostvarena kao majka, a ona još uvek nije", rekla je Milica.

Još uvek nije poznato u kojoj zemlji će transplatacija biti obavljena, a Tijana već kroz par dana počinje sa pripremama kod svog lekara.

Inače ceo ovaj postupak košta 50.000 evra, a Tijana i njena porodica se nadaju da će uz pomoć svih ljudi dobre volje zajedno doći do cilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.