Plastične flaše koristite samo jednom

Izvor: B92, 24.Jul.2015, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plastične flaše koristite samo jednom

Oni koji stalno koriste istu plastičnu flašu rizikuju da ih „napadnu” brojne bakterije koje se skupljaju na plastici, zato za višekratku upotrebu treba izabrati flašu od drugog materijala, pišu "Večernje novosti".

Plastične flaše su napravljene za jednokratnu upotrebu, jer u protivnom mogu da vas "napadnu" bakterije koje se na plastici skupljaju, ali ljudi za to mahom ne mare. Studija sprovedena na školskoj deci u Americi, kako piše "Hafington post", pokazala je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su đaci i po mesec dana koristili iste flaše, a da ih čak nisu ni oprali.

Čak i da jesu, ili da su ih ubacili u mašinu za pranje suđa na visokoj temperaturi, plastika je slaba, pa bi popucala, a pritom sve bakterije ne bi bile uništene.

Ukoliko želite da imate flašicu koju biste mogli da koristite više puta, stručnjaci savetuju da izaberete staklene ili one od nerđajućeg čelika, a plastične samo od polipropilena.

U svakom slučaju, potrebno je oprati je pre upotrebe i sačekati da se osuši.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plastične flaše koristite samo jednom

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2015

Oni koji stalno koriste istu plastičnu flašu rizikuju da ih „napadnu” brojne bakterije koje se skupljaju na plastici, zato za višekratku upotrebu treba izabrati flašu od drugog materijala...Plastične flaše su napravljene za jednokratnu upotrebu, jer u protivnom prijeti opasnost od bakterija...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.