Izvor: B92, 03.Jul.2022, 10:07

Pileća kožica ipak korisna za zdravlje, ali šta ako preteramo?

Pileća kožica ipak korisna za zdravlje, ali šta ako preteramo?

Verovatno ste više puta čuli kako s piletine treba skidati kožicu pre pečenja ili kuvanja mesa, jer sastojci koje sadrži mogu doprineti razvoju holesterola, te podstaći bolesti srca.
Ipak, nedavne studije pokazale su da je ova preporuka pogrešna, odnosno da nema potrebe za uklanjanjem kožice s mesa pre nego što ćete ga pojesti. Štaviše, stručnjaci sa Univerziteta Harvard utvrdili su da ta kožica može biti čak i korisna za zdravlje.
Ipak, treba imati na umu da ne bismo smeli da preterujemo, a pogotovo ne da jedemo piletinu s kožom svaki dan i ne u velikim količinama. Naime, pileća kožica sadrži više omega-6 kiselina u odnosu na omega-3 kiseline, pa tako može pogodovati razvoju upala u organizmu....

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.