Pedofilima nije potreban zatvor, već zdravstveni tretman

Izvor: B92, 11.Maj.2016, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pedofilima nije potreban zatvor, već zdravstveni tretman"

Švedski naučnici predstavili su plan za sprečavanje seksualnog zlostavljanja koje vrše pedofili tako što bi im se dao lek koji se inače koristi za lečenje raka prostate. Nakon toga bi seksualni nagon pedofila trebalo da bude manji, smatraju naučnici.

"Cilj je da se uspostavi preventivni program tretmana za muškarce pedofile, koji je efikasan i podnošljiv, tako da može da se sprečiti seksualno zlostavljanje dece", istakao je psihijatar i glavni istraživač Kristofer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ram.

U istraživačkom Institutu u Stokholmu javljaju se osobe koje imaju seksualne fantazije i porive prema deci, ali žele da se izleče.

U eksperimentu će učestvovati 60 osoba. Lekari će eksperimentalnoj grupi od 30 učesnika dati lek Degarelix koji se koristi za lečenje raka prostate, dok će 30 ispitanika iz kontrolne grupe dobiti "lažni" lek. kako bi se ostvario placebo efekat.

Lekari se nadaju da će kod ovih opsoba uspeti da smanje nivo testosterona. Osobe koje učestvuju u eksperimentu saznaće tek nakon dve ili tri godine da li su dobile lek ili placebo, nakon što studija bude bila završena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.