Pasta za zube koja leči karijes

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2013, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pasta za zube koja leči karijes

Svedoci smo konstantnih inovacija na polju zdravlja i lepote kojima je teško odupreti se. Kozmetičke kuće vredno rade na tome da s vremena na vreme iznenade svoje mušterije novitetima koji pomažu održavanju lepog izgleda i zdravlja.

Nedavno se na tržištu pojavila inovacija na polju održavanja oralne higijene, a reč je o pasti koja ima prvobitni zadatak da štiti zube od karijesa.

Pasta sadrži male staklene kuglice koje imaju ključnu ulogu u nezi zubne gleđi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Staklo od kojeg su napravljene je biorazgradivo i ima sposobnost da drži kalcijum i fosfat u pasti za zube, ali i da ih oslobodi prilikom kontakta sa tečnošću, to jest pljuvačkom. Samim tim, pasta sprečava pojavu karijesa, ali samo u slučajevima ukoliko zub nije oštećen toliko da zahteva stomatološku intervenciju.

Istovremeno, ova zubna pasta ima sposobnost da štiti i popunjava zubnu gleđ, naročito kod ljudi koji imaju problema sa lošim kvalitetom zuba. Staklene kuglice stvaraju zaštitini sloj za manje od tri sata, a u potpunosti počinju da deluju tek nakon osam sati.

Prema rečima stomatologa, ova pasta bi trebala da se nađe na svetskom tržištu u naredne dve godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pasta za zube koja leči karijes

Izvor: Dzungla.org, 31.Jul.2013

Svedoci smo konstantnih inovacija na polju zdravlja i lepote kojima je teško odupreti se. Kozmetičke kuće vredno rade na tome da s vremena na vreme iznenade svoje mušterije novitetima koji pomažu održavanju lepog izgleda i zdravlja.. OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.