Ovo voće bi trebalo izbegavati za doručak, savetuju nutricionisti

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 11:18

Ovo voće bi trebalo izbegavati za doručak, savetuju nutricionisti

Neka istraživanja su pokazala da zdrav doručak može pomoći da dobijete više esencijalnih hranljivih materija za dan od onih koji ne jedu jutarnji obrok.

Banane su popularan izbor za doručak jer se mnogima žuri, pa jedu ono što najbrže nađu. Međutim, nutricionista Deril Đofre smatra da banane treba izbegavati ujutru.

Banane su pune kalijuma i vitamina B6, ali nemaju holesterol i soli i neće vam održati energiju tokom dana.

„Banane izgledaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao savršen izbor, ali imaju 25 odsto šećera i umereno su kisele. U početku će vam dati energiju, ali ubrzo ćete biti umorni i gladni“, rekao je on.

Ako i dalje želite da ih jedete ujutru, Đofre preporučuje da ih kombinujete sa izvorima zdravih masti, kao što su orasi, semenke, avokado, masline i jaja.

Američka Nacionalna medicinska biblioteka sastavlja niz studija koje su otkrile da je jedenje banana za doručak problematično jer su povezane sa porastom nivoa šećera u krvi.

Na prvom mestu treba da budu oprezni pacijenti sa dijabetesom tipa 2, čiji nivo šećera može ozbiljno da se promeni ako svakodnevnojedu banane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.