Ovo su znakovi da jedete previše šećera

Izvor: B92, 14.Dec.2019, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su znakovi da jedete previše šećera

Gotovo svi volimo da jedemo šećer, iako znamo da može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme

Međutim, postoji dosta znakova koji mogu da upućuju na preterivanje sa šećerom! A kad jednom shvatite šta ste telu učinili zbog šećera, slatke poslastice biće puno manje privlačne. Ovo su neki od znakova upozorenja da unosite previše šećera:

Želja za šećerom i ugljenim hidratima

Kad stalno žudite za šećerom trebalo bi da znate da imate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zavisnost o šećeru. U ovom slučaju morate slediti tretman detoksikacije kako biste se rešili viška šećera u svom telu.

Nedostatak energije i umor

Još jedan znak da ste zavisni o šećeru je stalan osećaj umora bez određenog razloga. Iako vam šećer i ugljeni hidrati daju privremeni podsticaj, oni isisavaju energiju iz vašeg tela. Ako ste uvek umorni, čak i nakon što ste dobro spavali, možda unosite previše šećera.

Problemi sa stopalima i kožom

Prekomerna konzumacija šećera može uzrokovati ekcem, akne i druge kožne probleme. To je zato što šećer može uzrokovati upalu u telu. Uklanjanje šećera iz prehrane može vam pomoći u rešavanju ovog problema. Prema S.S. Grinu, fizijatru iz Njujorka, glavni krivac za plantarni fasciitis je šećer. Plantarni fasciitis je stanje koje uzrokuje bol u petama i stopalima. Umor i tamni krugovi ispod očiju takođe mogu biti uzrokovani preteranom konzumacijom šećera.

Povećana telesna težina

Ono što je važno imati na umu je da je previše šećera previše kalorija. To je zato što šećer ne sadrži belančevine i vlakna. Insulinska rezistencija i debljanje mogu biti uzrokovani preteranom proizvodnjom insulina zbog prekomernog unosa šećera.

Redovne prehlade

Ako često patite od gripe i prehlade, možda jedete previše šećera. Konzumiranjem previše šećera vaše se telo može manje boriti protiv gripe i prehlade jer je vaš imunološki sistem oslabljen.

Ako osetite bilo koji od gore navedenih simptoma, pokušajte što pre ograničiti unos šećera kako biste poboljšali svoje zdravlje i izbegli brojne zdravstvene probleme.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.