Ovo su tri stvari koje vam mogu ublažiti mučninu tokom putovanja

Izvor: B92, 14.Avg.2023, 08:07

Ovo su tri stvari koje vam mogu ublažiti mučninu tokom putovanja

Obavezno pre polaska na put ne jedite tešku hranu i ne čitajte dok putujete.

Mučnina, vrtoglavica i povraćanje samo su neki od problema sa kojima se mnogi ljudi susreću kada krenu na put. Da biste sebi olakšali putovanje, ovo su prirodni trikovi koji vam mogu pomoći da ga lakše podnesete. Obavezno ne jedite tešku hranu pre polaska i nemojte čitati dok putujete. Ako putujete avionom, birajte sedišta u sredini aviona, a ako se radi o brodu, potrebne su vam kabine koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nalaze duboko i na sredini broda. Izbegavajte jake parfeme i obezbedite izvor svežeg vazduha.

Đumbir

Ako osetite mučninu i vrtoglavicu, pokušajte da se olakšate đumbirom. Popijte dve kapsule đumbira sa vodom (ili dva komadića svežeg đumbira) jer ova biljka upija želudačnu kiselinu i sprečava mučninu. Takođe će pomoći ako uzmete sok ili čaj od đumbira.

Masline i limun

Pojedite nekoliko maslina pre putovanja. Sadrže tanin i prirodno smanjuju pojačano lučenje pljuvačke. Ako masline ne pomažu, uzmite limun.

Isecite ga na kriške i stavite u plastičnu kesu. Grickajte kriške limuna povremeno da biste ublažili simptome mučnine. Osim toga, grickanje krekera takođe može pomoći.

Moć mente

Mentol bombone takođe mogu pomoći kod mučnine tokom putovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.