Ovo su najzdraviji sokovi

Izvor: Mondo, 07.Sep.2018, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najzdraviji sokovi

Evo koji voćni sokovi su najzdraviji i za šta je koji dobar.

Sok od pomorandže: Sprečava zapaljenje

Ispijanje nekoliko čaša soka od pomorandže sprečava zapaljenje u organizmu i umanjuje eventualna oštećenja krvnih sudova, pokazalo je istraživanje.

Ovaj efekat ima zahvaljujući flavonoidima, biljnim pigmentima koji imaju anti-zapaljenska svojstva.

Limunada: Sprečava stvaranja kamenja u bubregu

Nekoliko studija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je pokazalo da limunada pomaže u sprečavanju stvaranja kamenja u bubregu, inače vrlo bolnog zdravstvenog problema.

Osobe koje su imale kamen u bubregu mogu za 90 odsto da smanje rizik od njihovog ponovnog stvaranja.

Sok od grožđa: Poboljšava moždane funkcije

Grožđe je dobar izvor antocijanina, antioksidanata koji poboljšavaju moždane funkcije. U jednoj studiji, odrasli koji su pili po čašu ovog soka dnevno u trajanju od 12 nedelja, imali su znatno bolje rezultate na testovima pamćenja.

Sok od brusnice: Održava zdravlje urinarnog trakta

Ako govorimo o soku koji nema dodatog šećera, čaša soka od brusnice ima samo 45 kalorija i sprečava infekcije urinarnog trakta, a pboljšava i kardiovaskularnog zdravlje, zahvaljujući moćnim antioksidantima, flavonoidima.

Sok od povća: Smanjuje rizik od raka

Paradajz sadrži likopen, koji smanjuje rizik od raka prostate i od drugih oblika raka. Sok od povrća je bogat vitaminima i mineralima, kao i vlaknima koja će vas duže držati sitima. Zato, izaberite svoje omiljeno povrće i napravite sok po svom ukusu.

Sok od šljiva: Pomaže varenje

Ovaj sok je bogat antioksidantima, kalijumom i vlaknima. Pored toga, sadrži prirodne laksative koji pomažu u regulisanju sistema za varenje.

Sok od nara: Sadrži antioksidante koji su dobri za opšte zdravlje

Sok od nara sadrži više antioksidanata nego zeleni čaj ili crveno vino. Takođe, ovo voće ima antizapaljenska svojstva i štiti od srčanih bolesti.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.