Ovo sprečava infarkt!

Izvor: Mondo, 16.Okt.2017, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo sprečava infarkt!

Evo kako da poboljšate krvnu sliku i pročistite krvne sudove na prirodan način.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Ove namirnice će vam popraviti opšte zdravstveno stanje i smanjiti rizik od srčanog udara.

Masna riba

Losos, skuša, bakalar, hrainga i druge vrste masne ribe smanjuju rizik od ateroskleroze i aritmije. Trebalo bi da ih jedete bar tri puta nedeljno.

Ovsena kaša

Ovsena kaša je bogata zdravim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vlaknima, snižava nivo lošeg holesterola u krvi i poboljšava varenje. Bolji izbor su ovsene pahuljice koje nisu "sitno mlevene".

Bobičasto voće

Borovnice i jagode snižavaju krvni pritisak i čiste krvne sudove.

Crna čokolada

Tamna čokolada dovodi krvni pritisak u red, a umiruje i upalne procese u organizmu. Osim toga, dobra je kao prevencija protiv stvaranja ugrušaka u krvi. Ali, važno je da birate onu koja ima najmanje 60 i 70 odsto kakaa.

Koštunjavo voće

Koštunjavo voće sadrži proteinska vlakna koja su dobra za srce, a sadrže i vitamin E koji je dobar za snižavanje nivoa lošeg holesterola u krvi.

Ekstra devičansko maslinovo ulje

Ako je hladno ceđeno maslinovo ulje deo vaše svakodnevne ishrane, radite pravu stvar. Samo nekoliko kašičica će pomoći u snižavanju nivoa lošeg holesterola i šećera u krvi.

Crno vino

Crno vino pomaže u redukovanju masnoća u krvi, podstiče detoksikaciju i mršavljenje, ali samo ako ga konzumirate umereno.

Zečeni čaj

Jedna šolja ovog napitka u toku dana sprečiće taloženje holesterolskog plaka u krvnim sudovima. Zeleni čaj, takođe, ubrzava metabolizam pa će vam pomoći i da skinete višak kilograma.

Brokoli i spanać

Obe ove vrste povrća bogate su vitaminima, mineralima, antioksidansima i zdravim vlaknima. Pomažu u očuvanju krvnog pritiska u zdravim granicama.

Avokado

Sjajan izvor zdravih masti, snižava nivo lošeg holesterola u krvi i pročišćava arterije, prenosi Bright Side.

Otkriven novi simptom koji upozorava na infarktZa SAT vremena od ovoga UMRE šestoro!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.