Ovo je možda jedna od najboljih vežbi protiv stresa

Izvor: B92, 22.Okt.2017, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je možda jedna od najboljih vežbi protiv stresa

Ako je stres drugo ime svakodnevice, trebalo bi da pronađemo način na koji ćemo ga držati pod kontrolom.

Stručnjaci savetuju redovnu fizičku aktivnost, a instruktorka art joge Marta Jovanović preporučuje ovaj vid rekreacije.

"U pitanju je sve popularniji stil joge koji predstavlja meditaciju u pokretu, pošto opušta telo i smiruje um na dubljim nivoima", kaže Marta.

"Izbalansiran sistem vežbi na kojem insistiramo zadovoljava ne samo potrebu za fizičkim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vežbanjem, već i oslobađanjem od stresa, odmorom i obnavljanjem telesne, mentalne i kreativne energije."

Instruktorka naglašava da pripadnice lepšeg pola vežbanjem ostvaruju dublji kontakt sa svojom ženstvenošću, unutrašnjom lepotom i kreativnošću.

"U art jogi pokret prati disanje koje je usklađeno sa muzikom i ritmom, telo se pokreće na snažnije delovanje, a aktiviraju se sve mišićne grupe. Postiže se pravilnije držanje tela, fizička snaga, veća gipkost i skladna figura, a pritom se svi položaji izvode u granicama prijatnosti", objašnjava Marta.

Izvor: Novosti.rs

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ovo je možda jedna od najboljih vežbi protiv stresa

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2017

Ako je stres drugo ime svakodnevice, trebalo bi da pronađemo način na koji ćemo ga držati pod kontrolom...Stručnjaci savetuju redovnu fizičku aktivnost, a instruktorka art joge Marta Jovanović preporučuje ovaj vid rekreacije..."U pitanju je sve popularniji stil joge koji predstavlja meditaciju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.