Izvor: B92, 02.Nov.2023, 22:20
Ovo je čaj koji štiti od virusa, bakterija i prehlade: Potrebna je samo voda i ovaj začin
"Popularnost" ovog začina se uvek poveća tokom zime, ali ovaj začin može da se konzumira tokom cele godine.
Cimet je začin koji najčešće povezujemo sa slatkišima, toplim sutlijašem, kolačima, pitama i rolnicama, ali ovaj ukusan i aromatični začin ima i lekovito svojstvo.
Saznajte koje sve prednosti donosi konzumiranje čaja od cimeta - aromatičnog zimskog napitka:
Recept za čaj od cimeta
U šerpu stavite dva štapiće cimeta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (najbolje cejlonskog) i vodu. Stavite da se kuva na jakoj vatri dokne proključa, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 15 minuta. Uklonite štapiće cimeta, a čaj procedite od komadića koji su se tokom kuvanja možda oljuštili. Poslužite toplo, a možete ga i zasladiti sa malo meda.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.