Ove pojave na oku ne smete da ignorišete: Ukazuju na dve smrtonosne bolesti

Izvor: Vesti-online.com, 21.Sep.2017, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove pojave na oku ne smete da ignorišete: Ukazuju na dve smrtonosne bolesti

Pregled očiju ne treba da obavljate samo ako imate problem sa vidom, a evo koji simptomi na oku ukazuju na opaku bolest.

Oči nisu samo ogledalo duše, već i zdravlja, pa doktori ističu da svako treba da obavi oftamološki pregled najmanje jednom u dve godine. Oftamolog na pregledu može da uoči beli krug oko rožnjače što je jedan od znakova skrivenih srčanih mana, oboljenja, pa čak i signal za veliki rizik od srčanog udara.

Zamućen vid, neobična dilatacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zenice i boja očnog nerva mogu biti simptomi koji ukazuju da se na mozgu razvija zloćudan tumor. Prilikom pregleda očiju mogu se primetiti i znakovi koji ukazuju na dijabetes, visok krvni pritisak i multiplu sklerozu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.