Ove namirnice smanjuju bol izazvan artritisom

Izvor: B92, 17.Nov.2023, 09:23

Ove namirnice smanjuju bol izazvan artritisom

Osobe sa artritisom posebno ne vole zimu i niske temperature jer se tada bore sa ukočenim i bolnim zglobovima.

Hladno vreme pogoršava simptome artritisa zbog promene pritiska koja negativno utiče na zglobove.

Zbog toga, pošto svakako ne možete sasvim otkloniti bol, ali ipak možete malo uticati, konzumacija određenih namirnica može pomoći u manjoj meri. Uključivanje namirnica koje zagrevaju olakšaće vam život zimi sa artritisom.

Začini, među njima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << đumbir, kurkuma i cimet, imaju protivupalna dejstva. Osim toga, supe i toplo mleko takođe mogu biti efikasni u ovoj borbi.

"To je hrana koja pruža utehu i opuštanje, što može pomoći u ublažavanju bola i ukočenosti povezanih s artritisom", rekao je dr Suni Patel.

Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama i na taj način učestvuje u smanjenju upale, a pored nje, mogu biti korisni i neki drugi topli napici kao i čajevi, poput kamilice, ruzmarina i koprive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.