Ovaj simptom artritisa nećete primetiti na zglobovima, a jako je važan

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 09:28

Ovaj simptom artritisa nećete primetiti na zglobovima, a jako je važan

Artritis označava upalu zglobova, međutim važno je znati da postoji više od sto različitih vrsta artritisa i svaka zahteva drugačije lečenje.

Dva najčešća oblika artritisa za koja ste sigurno svi čuli su osteoartritis i reumatoidni artritis.

Uglavnom su zajednički simptomi ukočenost, bol, razdražljivost, upala, međutim, postoji jedan specifičan simptom na koji bi trebalo obratiti pažnju. Iako vam možd ne izgleda srodno, ali suve oči mogu ukazati na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovo oboljenje.

S obzirom na to da je reumatoidni artritis upalno oboljenje, to utiče na suzne žlezde i samim tim dolazi do pojave suvih očiju. Možete ih prepoznati po osećaju peckanja, žarenja ili grebanja u očima, osetljivosti na svetlo, crvenilu očiju, a najvažnije je da se konsultujete sa svojim lekarom.

Osim ovih simptoma, artritis daje i osećaj umor, gubitak apetita, znojenje i gubitak težine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ovaj simptom artritisa nećete primjetiti na zglobovima, a jako je važan

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2024

Artritis označava upalu zglobova, međutim važno je znati da postoji više od sto različitih vrsta artritisa i svaka zahtjeva drugačije liječenje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.