Ova jednostavna tehnika disanja brzo će vas smiriti u stresnim situacijama

Izvor: B92, 24.Mar.2020, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova jednostavna tehnika disanja brzo će vas smiriti u stresnim situacijama

Paniku ćete najbrže i najlakše smiriti - disanjem.

U stresnim situacijama lako nas može obuzeti panika. Taj nekontrolirano osećaj straha prate i razni fizički simptomi poput brzog lupanja srca, nedostatka vazduha, vrtoglavice, mučnine i mnogih drugih.

Naime, fizički simptomi često su rezultat činjenice da zbog straha jednostavno zaboravimo da izdahnemo vazduh koji se potom nakuplja u gornjem delu disajnog sistema i ometa normalno disanje.

Postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednostavna tehnika koja vam može pomoći da disanje regulišete, vratite ga u normalu i smirite se u stresnoj situaciji.

1. U sebi brojite do pet laganim tempom i pritom duboko udišite vazduh.

2. Kada nabrojite do pet, zadržite vazduh i u sebi brojite do četiri.

3. Zatim polako kroz nos ispuštajte vazduh i u sebi brojite do pet.

Ova tehnika koristi se za smirivanje prilikom napada panike i anksioznosti, ali pomoći će vam u svim situacijama u kojima osećate veliku napetost i stres, piše Zadovoljna.hr

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.