Otkrića u lečenju celijakije

Izvor: S media, 29.Jul.2010, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrića u lečenju celijakije

Australijski naučnici identifikovali su derivate glutena koji kod obolelih od celijakije izazivaju alergijsku reakciju.

Grupa naučnika iz australijskog instituta WEHI (Walter and Eliza Hall Institute) otkrila je da su među 90 peptida, derivata glutena koji izaziva imunološku reakciju kod osoba koje su na njega alergične, samo tri veoma agresivna, preneli su francuski mediji.

To otkriće bi moglo da otvori put razvoju imunoterapija koje se nisu mogle razviti dok patogeni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << agensi nisu jasno identifikovani.

Australijski istraživači su naveli da se, zahvaljujući rezultatima njihovog istraživanja, već razvijaju tri terapije protiv alergije na gluten - celijakije, što predstavlja dobru vest za osobe obolele od te vrste alergije.

Izvor: (Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.