Otežano dišete leti? Doktor otkriva šta da učinite, kao i kada ovo stanje postaje alarmantno VIDEO

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 14:24

Otežano dišete leti? Doktor otkriva šta da učinite, kao i kada ovo stanje postaje alarmantno VIDEO

Sa veoma visokim temperaturama imamo utisak i da teže dišemo kao i da ne možemo doći do vazduha.

Da li je to stvarno tako ili je posredi subjektivni osećaj usled velikih žega, otkrio je danas u emisiji "Jutro" televizije Prva doktor Vojkan Radosavljević, pulmolog.

"Najpre moramo simptom otežanog disanja razmotriti u zavisnosti od toga kod koga se javlja. Ako je kod pripadnika mlađe populacije, onda je jako bitno da se isprati taj simptom, mada to najčešće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prođe samo od sebe. Naravno, nije isto ako se ovi simptomi jave kod starijih osoba i hroničnih bolesnika, kao i onih koji pate od plućnih bolesti. Takođe su i deca u toj senzitivnoj grupi", priča doktor i nastavlja:

"Ako se takav simptom nastavlja i pretvara u nedostatak vazduha, gušenje, ako se javi kod zdravih osoba i traje duže vremena, neophodno je da se jave lekaru", kaže doktor Radosavljević i dodaje da ljudi leti otežano dišu zbog zagađenja vazduha, velikih vrućina, atmosferskog pritiska, velike vlažnosti vazduha i drugih faktora.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu koji sledi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.