Optimisti imaju zdravije srce

Izvor: Radio 021, 15.Jan.2015, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optimisti imaju zdravije srce

Evo dobre vesti za sve one koji na život gledaju sa vedrije strane: optimisti imaju dvostruko veću šansu da svoje srce sačuvaju zdravim od pesimista.

Istraživači sa univerziteta u Ilinoisu su pratili više od 5.100 odraslih osoba u periodu od 11 godina: redovno su merili njihov krvni pritisak, indeks telesne mase, način ishrane i fizičku aktivnost.

Studija je pokazala kako su optimisti generalno imali bolje zdravlje, niži šećer i holesterol u krvi, i jači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << imunitet i nižu stopu depresivnih epizoda.

Rezultati ove studije nisu ništa neobično, ukoliko u obzir uzmemo činjenicu da je mnoštvo "modernih" bolesti poput raka i različitih imunoloških oboljenja rezultat, između ostalog, i stresa i negativnih emocija, a naš stav o životu definitivno ima velikog uticaja na to kako poimamo i doživljavamo stvari i u kolikoj meri im dopuštamo da utiču na naše psihofizičko stanje.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.