Opale rezerve krvi za sve grupe, poziv građanima da doniraju

Izvor: N1 televizija, 07.Avg.2017, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opale rezerve krvi za sve grupe, poziv građanima da doniraju

Rezerve krvi svih krvnih grupa su u deficitu, a posebno krvi A i 0 pozitivne krvne grupe i svih Rh negativnih krvnih grupa, saopštio je Institut za transfuziju krvi Srbije i pozvao građane da daju krv. Kako se navodi, rezerve krvi su smanjene i Institut trenutno raspolaže sa dvodnevnom rezervom.

"Odziv građana u ekipama na terenu je smanjen, kao i broj zakazanih akcija", navodi se u saopštenju.

Institut je pozvao građane da daju krv svakog radnog dana od 7.00 do >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 19.00, u Urgentnom centru od 9.00 do 16.00 i u mobilnim ekipama na terenu.

Istaknuto je da je neophodno da se što veći broj građana odazove pozivu Instituta i dobrovoljno da krv kako bi se izbeglo odlaganje operacija, a rezerve krvi bile dovoljne za redovan rad i moguće vanredne situacije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.