Od prehlade štite limun i seks

Izvor: NaDlanu.com, 18.Sep.2012, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od prehlade štite limun i seks

Vitamini A, C i E čine najbolju kombinaciju za jačanje imuniteta, fluorid čuva zube i jača kosti, a ima ga u ribi i vodi iz slavine, dok previše šećera ubija imunitet! A "dovoljno" seksa?

Ljudi koji vode ljubav jedanput nedeljno imaju veći nivo imunoglobina A, molekule imunološkog sistema koja ima važnu ulogu u zaštiti sluznice od virusa i bakterija, pokazalo je istraživanje.U borbi protiv sezonskih viroza i infekcija pomoći će i beli luk. Držite beli luk u ustima i udišite >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << pare u grlo i pluća. Ako vam je ukus prejak,popijte ga sa vodom popijte. Ima antiseptička svojstva pa sprečava razvoj virusa i bakterija u usnoj duplji. Ako ste već prehlađeni, simptome prehlade (začepljeni nos, bolove u grlu, kijanje i kašalj) možete ublažiti prirodnim lekovima. Za bolno grlo u čašu sipajte 250 ml tople vode, dodajte kašiku soli i ispirajte grlo a kako biste sprečili širenje infekcije, iscedite limun u čaši tople vode i isperite grlo.Začepljenost nosa ublaži će i, ali i ljuti začini poput umaka tabasco te ljute paprike koji će doslovno “otvoriti” dišne puteve. Dok ste bolesni, ne zaboravite da unosite tečnost, a pomoći će i pileća supa koja sprečava upale.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.