Izvor: B92, 02.Apr.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od dijete se odustaje poslepodne

Koliko ste puta odustali od dijete pre nego što su bili vidljivi prvi rezultati? Možete li se setiti u koje doba dana ste posustali? Ako je verovati najnovijim otkrićima, najčešće posrćemo za hranom poslepodne.

Naučnici su otkrili da najveći broj ljudi odustaje od dijete u popodnevnim satima. Tačnije, konačno NE dijeti događa se u najvećem postotku slučajeva u 15 sati i 23 minuta.

Zašto baš tada? Stručnjaci kažu da u to doba organizam ima najveću potrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za hranom.

Takve teze potvrdilo je i najnovije istraživanje. Naime, 62 ispitanika izjavilo je da je odustalo od dijete upravo u to doba. Na pitanje zašto su prekinuli dijetu, većina ih je kao razloge navela stres, nezanimljivost posla, dosadu i dostupnost hrane na poslu.

Istraživanje je, među ostalima, predvodila američka nutricionistica Linda O'Birn. Kaže da je ovo prvi put da su naučnici uspeli doći do tačnog vremena odustajanja od dijete. "Dakle, otkrili smo da je vreme lomljenja ono u 15 sati i 23 minute.” , rekla je O’Birn.

Budući da sada i to znate, ojačajte volju, i to posebno u popodnevnim satima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.