Obratite pažnju na zdravlje zuba: Nikada ne biste rekli da su ove namirnice toliko štetne

Izvor: B92, 01.Sep.2023, 08:06

Obratite pažnju na zdravlje zuba: Nikada ne biste rekli da su ove namirnice toliko štetne

Iako mnogi ljudi pominju slatkiše, kafu i cigare kao stvari koje najviše štete vašim zubima, istraživanja pokazuju da određena zdrava hrana može uništiti i vaš besprekoran osmeh.

Iako ove zdrave namirnice mogu pomoći kod mnogih zdravstvenih problema, s druge strane, nisu baš zdrave za vaše zube.

Crni čaj

Crno vino, čaj i kafa mogu ostaviti crne mrlje, ali crni čaj ostavlja najviše crnih mrlja na zubima.

Citrusno voće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Limunov sok nanosi veliku štetu vašim zubima, kao i sok od grejpfruta i pomorandže, i zato morate isprati usta nakon konzumiranja.

Biljni čaj

Čaj ima samo zdravstvene prednosti, ali previše čaja može oštetiti vaše zube. Crni čaj i biljni čaj izazivaju eroziju. Međutim, nema potrebe da se odreknete čaja. Samo se obratite svom stomatologu ako ste zabrinuti.

Sušeno voće

Suvo voće je dvostruka stomatološka katastrofa zbog visoke koncentracije šećera i lepljivosti. Izbegavajte da ga jedete kao užinu, a najbolje ga je mešati u salate.

A zlatno pravilo za vaše zube je da svakako konzumirate sveže voće.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu haiat.ba krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zatražiti objavljivanje odgovora ili ispravke. Slučaj će biti razmotren u najkraćem mogućem roku, a sporni sadržaj će biti uklonjen ili ispravljen odmah nakon što se utvrdi istinitost sadržaja žalbe. Sve pritužbe i primjedbe možete poslati na e-mail adresu digitala@haiat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu smatraće se validnim. Svi ostali oblici pritužbi neće se smatrati relevantnim i portal haiat.ba nema obavezu da po njima postupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.