Oboleli mogu da se izleče ako potraže odgovarajuću negu

Izvor: B92, 14.Avg.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oboleli mogu da se izleče ako potraže odgovarajuću negu

Dve osobe obolele od ebole koje su u Gomi lečene novim lekom protiv ebole smatraju se izlečenim, saopštili su lekari u Kongu

Lekari koji se bore protiv ebole iskoristili su ove slučajeve da ukažu na to kako se ljudi sa ebolom mogu izlečiti ukoliko potraže odgovarajuću negu. Direktor Nacionalnog instituta za biomedicinska istraživanja u Kongu, doktor Žan-Žak Muembe, rekao je da je ebola opasna, ali da je izlečiva uz pravilno lečenje.

Muembe je dodao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada koriste dva nova leka protiv ebole, jer su testovi pokazali da su efikasni.

Rekao je i da je sada manja opasnost od širenja ebole u Gomi, gradu sa dva miliona stanovnika, jer je identifikovano oko 200 kontakata i sumnjivih slučajeva koji su primili odgovarajuće lekove.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.