Novosti iz Rusije o proizvodnji narkotika za medicinu

Izvor: B92, 28.Dec.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti iz Rusije o proizvodnji narkotika za medicinu

Ruska vlada usvojila je nacrt zakona kojim se dozvoljava proizvodnja useva koji se koriste za pravljenje narkotika u medicinske svrhe da bi se smanjila zavisnost od država koje su Rusiji uvele sankcije.

Prema tom nacrtu zakona, koji treba još da odobri parlament i potpiše ruski predsednik, biće dozvoljeno dvema fabrikama, koje već proizvode lekove bazirane na opijatima, da uzgajaju svoje sopstvene useve, prenela je agencija Rojters.

Većina supstanci koje Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koristi za proizvodnju lekova protiv bolova dolazi iz zemalja koje su uvele Rusiji sankcije, rekla je ministarka zdravlja Veronika Skvorcova. Zbog toga, navela je ministarka, Rusija mora sama da proizvede lekove od početka do kraja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.