Izvor: S media, 15.Maj.2011, 21:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Njoke sa ćuretinom
Sastojci:
400 g njoka
400 g ćurećeg mesa
200 g crvene paprike (2 kom)
100 g šargarepe
100 ml neutralne pavlake
sok od 1/2 limuna
so
biber
peršun
1 kašika ulja
Priprema:
Njoke skuvati u vreloj, slanoj vodi. Kada su kuvane ocediti ih, ali ne ispirati.
Za to vreme na zagrejanom ulju propržiti na kocke sečenu ćuretinu, da ne porumeni. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Tada dodati šargarepu sečenu na štapiće, a potom crvenu papriku takođe sečenu na štapiće.
Jagnjeće pečenje
Pasulj prebranac
Zapečeni pileći fileti
Sve dinstati oko 7-8 min. i naliti neutralnom pavlakom, i dodati sok od 1/2 limuna. Kuvati oko 2 min. i zatim dodati oceđene njoke.
Dodati so, biber i peršun po potrebi i promešati. Servirati u dublje tanjire.