Nikotinski flasteri ne pomažu trudnicama

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2014, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikotinski flasteri ne pomažu trudnicama

Francuski naučnici saopštili su da nikotinski flasteri nemaju nikakvog efekta na trudnice koje žele da prestanu da puše tokom trudnoće.

"Rezultati pokazuju da flasteri s velikom dozom nikotina i u dugoj upotrebi uopšte ne utiču da trudnice prestanu da puše ili umanje želju za cigaretama", naveli su naučnici u studiji objavljenoj u najnovijem broju časopisa Britiš medikal džornal.

Naučnici su ispitali trudnice u periodu od 2007. do 2013. godine u 23 francuska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << porodilišta. Oni su ispitanice podelili u dve grupe, prvoj su stavljali flastere od 10 do 30 miligrama nikotina, a drugoj grupi placebo.

Obe grupe posle 105 dana ispitivanja imale su iste rezultate i rođene bebe su imale približno istu težinu, pošto se smatra da, između ostalog, pušenje utiče na veličinu ploda. Naučnici zbog toga preporučuju trudnicama druge metode odvikavanja od pušenja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Nikotinski flasteri ne pomažu trudnicama

Izvor: Dzungla.org, 14.Mar.2014

Francuski naučnici saopštili su da nikotinski flasteri nemaju nikakvog efekta na trudnice koje žele da prestanu da puše tokom trudnoće. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.