Nikada ne ignorišite jake bolove u stomaku - to vas može koštati života

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2017, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikada ne ignorišite jake bolove u stomaku - to vas može koštati života

Bol u stomaku uglavnom je bezazlena stvar, oko koje ne treba mnogo brinuti. Ipak, postoje situacije u kojima ovaj bol može biti znak ozbiljnog problema u organizmu.

Naime, bol u stomaku često se javlja kada se, na primer, prejedemo ili imamo menstrualne grčeve, ali on ponekad ukazuje na opasna oboljenja.

Na bol u stomaku treba obratiti pažnju naročito ako se javljaju iznenada jaka probadanja. Doktori ističu da ovaj simptom može biti prvi znak za zapaljenje slepog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << creva koje može biti pogubno ako se ne otkrije na vreme.

Takođe, bol u stomaku može da bude uzrokovan bezazlenim zatvorom, ali i pucanjem aorte koje može biti smrtonosno, kao i pucanje čira ili ciste na jajniku.

Ako osećate česte bolove u stomaku, obratite se lakaru bez ustručavanja. Čak iako je pregled uredan, a bolovi se nastavljaju potražite savet od specijaliste.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.