Nemački Zeleni za seks na recept za bolesne i nemoćne

Izvor: N1 televizija, 09.Jan.2017, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački Zeleni za "seks na recept" za bolesne i nemoćne

Portparolka nemačkih Zelenih predložila je da se teško bolesnim ili nemoćnim osobama iz budžeta vrati novac koji su dali za seks, piše BBC.

Te osobe bi morale da dokažu da im je seks bio medicinski potreban i da seksualne radnike nisu mogli da posete i plate na neki drugi način.

Poslanica Elizabet Šarfenberg rekla je listu Velt kako "može da zamisli" da lokalne vlasti daju novac za "seksualnu pomoć".

Prostitucija u Nemačkoj legalna je od 2002. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

List piše da sve više seksualnih radnika nudi usluge po domovima za starije i nemoćne. Savetnik za polni život u jednom takvom domu kaže da bi prostitutke bile "blagoslov" za neke pacijente.

U Holandiji je već moguće tražiti od zdravstvenog osiguranja novac za seksualne usluge.

Zeleni, koji u Nemačkoj imaju najveći politički uticaj u odnosu na druge evropske zemlje, osvojili su 2011. mesto u koalicionoj vladi savezne države Baden-Virtemberg.

Na prošlim saveznim izborima osvojili su osam odsto glasova, navodi BBC.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.