Nemačka vakcina pokrenula imuni odgovor kod ljudi

Izvor: B92, 02.Nov.2020, 16:29

Nemačka vakcina pokrenula imuni odgovor kod ljudi

Eksperimentalna vakcina nemačke kompanije Kjurvak za kovid 19 pokrenula je imuni odgovor kod ljudi, saopštila je danas ta kompanija.

"Veoma su nas ohrabrili podaci prve faze", naveo je u saopštenju izvršni direktor Franc-Verner Has, preneo je Rojters.

Ta biotehnološka kompanija koristi takozvani RNK pristup, isti kao Moderna, kao i Bajontek i njegov partner Fajzer, koji su započeli masovno testiranje na ljudima krajem jula.

Kjurvak je saopštio da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegova potencijalna vakcina, poznata kao CVnCoV, generalno dobro podnosi i da kompanija planira da pokrene završnu fazu testiranja na ljudima pred kraj godine.

Kompanija koju podržavaju nemački investitor u biotehnologiju Ditmar Hop, fondacija Gajets i Glakso Smit Klajn, navela je da su dobrovoljci razvili nivo neutrališućih antitela kao ljudi koji su se oporavili od ozbiljnog obolevanja od kovida 19.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMAČKA VAKCINA PROTIV KORONE SE DOBRO POKAZALA: KureVak pokrenuo imuni odgovor kod ljudi!

Izvor: Kurir, 02.Nov.2020

Eksperimentalna vakcina nemačke kompanije KureVak za kovid-19 pokrenula je imuni odgovor kod ljudi, saopštila je danas ta kompanija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.